Kennel Hardstyles

Blogg

Grattis

Grattis Pia Albinsson och Hardstyles Conserta aka Karma till godkänt BH-Prov.

FB_IMG_1554700622321


Grattis Amaretto och Asko

2 st från min A-kull har idag gjort MT på Hällefors BK

Grattis till Hardstyles Amaretto som gjort godkänt MT på 455 poäng

Grattis till Hardstyles Asko som gjort godkänt MT på 434 poäng

👏👏🌟🌟❤❤

FB_IMG_1535902615697

FB_IMG_1535898634643


Grattis Hardstyles Bimbo

Nu är Hardstyles Bimbo klar med sitt L-test. Hon snubblade på målsnöret för att bli polis hund som polisen själv sa. Någon enstaka miljöbit som hon reagerade på men förbättrade sig otroligt mycket efter upprepning. Ej körd mycket i uppletande så hon kom tillbaka till förare ibland och hittade inte bollen inomhus. För hård för att skrämma trotts att dom tog till olika metoder. Inga rädslor och heller inget försvar/skärpa eftersom inget skrämmer henne.. inte varje dag man ser en så hård hund 💪👊

 

Godkänd som väktarhund 😀👍💪

 

FB_IMG_1528962700113


Grattis

Grattis till matte linnea och Hardstyles Asko godkända i startklass och uppflyttade till klass 1 i lydnad

FB_IMG_1529530087997


Grattis Helena och Balto

Nu hyllas Balto i media efter sin insatts. Expressen, Aftonbladet, mix Megapol, Göteborgsposten och facebook. Dom kallar han "hjältehunden"  

Hardstyles hund & Hardstyles Matte 💪👊🌟  

 

3/2-2018 Strax innan 21:00 på Lördagskvällen får polisen i Halmstad ett larm efter att en alert väktare fattat misstanke då en bil lämnat en skrot i Halmstad i hög hastighet.  Väktaren åker efter och på en grusväg strax öster om E6 Norra infarten dumpas bilen och tre misstänkta gärningsmän springer från platsen, i bilen ligger stora mängder kabel som misstänks vara tillgripet från skroten.   Flera patruller åker till platsen däribland Helena med sin polishund Hardstyles Balto. Helena och Balto söker spår vid bilen och det bär av ut över åkrarna.   

Balto som är en rejäl schäferhane släpar med Helena över stock och sten, de snubblar omkring på frusna plöjda åkrar och vadar över ett flertal djupa diken. Dyngblöt, lerig och med blodsmak i munnen kämpar Helena och Balto på då de känner att de är nära. Det är tre minusgrader ute och det blåser och snöar. Spåret snirklar sig genom blandad terräng i över 5 kilometer innan Balto börjar skälla vid strandkanten till Nissan, där hittas och grips en av de tre misstänkta gärningsmännen. Andra patruller är snabbt på plats och hjälper till att ta hand om honom.    Helena och Balto spårar därifrån vidare och spåret går parallellt med Nissan, terrängen är att jämföra med ett mangroveträsk i Floridas sumpmarker. Efter ytterligare några hundra meter börjar Balto simma ut i Nissan, Helena känner att hon inte längre bottnar utan simmar efter och dras till slut likt en jolle efter en båt. Mitt ute i Nissan börjar Balto skälla och där framför dem simmar de två misstänkta gärningsmännen. De ger upp och alla inblandade tar sig in till strandkanten där snabbt andra patruller ansluter och hjälper till med de nygripna.   

 

Helena och Balto tar sig sedermera till polisstationen för avrapportering, men innan dess blev det en gemensam varm dusch och nya torra kläder. Det kommer att krävas en del timmar för materialvård av all blöt, lerig utrustning, men med ett sådant resultat är det värt varenda minut.  

Bra jobbat av alla inblandade och en stor eloge till Helena och Balto.  

Jörgen, hundförare i Halland, region väst.